Tuesday, October 11, 2005

Mitt Afrika


Ja, det er helt utrolig, men sant! Vi kom oss trygt frem til Kampala, hovedstaden i Uganda, utslitte og troette, men med all bagasjen i behold! De foerste tre dagene bodde vi sammen med de 6 andre Oest-Afrika Act Nowerne for aa moete veilederne vaare og faa en rolig introduksjon til kulturen. Saa paa mandag dro alle fra oss (til henholdvis Mbale, Bushenyi og Dar es Salaam), og naa er det bare meg og Kathrine igjen i Kampala.

Vi skal naa i begynnelsen bli introdusert for de ulike prosjektene vi kan jobbe med, og siden velge litt hva vi vil gjoere. Vi har faatt sett hvor vi skal bo, et lite rom paa et womens education centre som heter Feed My Lamb. Rommet er ikke ferdig ennaa, det vil si ingen stroem og ingen ting, saa foreloepig bor vi hos veilederen vaar paa campus paa Uganda Christian University litt utenfor Kampala.

Vi blir tatt utrolig godt vare paa og har det veldig bra, utenom hver gang vi setter oss inn i bilen til veilederen vaar og frykter for livet hvert sekund av kjoereturen. Vet ikke helt om det er obligatorisk kjoereopplaering her, det virker nok ikke saann. Trafikkreglene er rett og slett bare det at du kjoerer paa venstre side og har vikeplikt for de som er stoerre enn deg, for da er det du som blir skadet hvis du kraesjer. Trafikklys: nei, rundkjoeringer: nei, koe: JA, upassende forbikjoeringer: JA!

Vi gleder oss utrolig mye til aa begynne aa jobbe begge to, og har planer om aa starte KRIK lag der vi bor. Vi har med oss en haug sportsutstyr og klaer som er klare til aa deles ut.

Jeg kommer til aa bli flyktelig flink til aa vente! Og til a takle at ting ikke blir som planlagt. Eller at ting ikke planlegges i det hele tatt kanskje. Og til aa dusje i kaldt vann!

Hakuna Matata! Det ordnar sig...det gor det altid!

Snakkes!

3 Comments:

Blogger Guro Rebekka said...

oj oj oj. du er så modig. men jeg savner deg her i stavanger jeg.... Gud velsigne deg på eventyr i uganda! :D

1:15 PM  
Anonymous Anonymous said...

Silje Silje, du må få deg ei gjestebok! Då kan alle skriva, det e jo gøy:) håbe alt står bra te med dåkkår, og at dåkkår får litt strøm snart! Klemklem

1:29 AM  
Blogger arbyn said...

silly I miss you! I tried to translate your blog so I know that you're there and having a nice time. love love and I miss you much.

8:26 PM  

Post a Comment

<< Home