Thursday, November 24, 2005

Chrisc-tur til Kisoro


Bildet viser Chrisc-gruppen i Rutaka sammen med den tøffe britiske misjonæren Reverand Jenny Green som har satt igang mikrofinansprosjektene innen Chrisc.

Vi har nettopp vært på en ukelang tur med Chrisc national office, dvs. Emmanuel, Henry, Kathrine og meg. Det var en dramatisk begynnelse på turen med bilulykker (ja, i flertall, fordi folk her nede KAN IKKJE KJØRE!)og punkteringer. Etter en 12 timers lang kjøretur kom vi likevel trygt fram til Kisoro, som jeg tror må være Ugandas vakreste sted. Det ligger helt nede i Ugandas sørvest-hjørne, og grenser til både Congo og Rwanda.
Målet med turen var å besøke ulike chrisc-grupper i Kisoro og omegn for å se hvordan de driver arbeidet. Jeg ble utrolig positivt overrasket over å se hvor bra mange av disse fattige kirkene driver ungdomsarbeidet. I tillegg til å drive Chrisc sport og evangelisering, har de også satt i gang mikrofinansprosjekter for medlemmene, dvs smålån til ungdommene. Da kan de investere i noe som de siden kan tjene penger på. Eksempler på prosjekter var å kjøpe en geit som medlemmene fikk låne. Da kan de selge eller bruke melken geiten gir, og hvis geiten tilfeldigvis skulle få en geitekilling, fikk de beholde killingen mens de gir geiten videre til en annen. Andre prosjekter var å kjøpe symaskiner og ha sykurs for medlemmene slik at de kan starte skredder-bedrifter, de kan kjøpe inn matvarer i store kvantum og siden selge litt dyrere, ++. I tillegg til å drive evangelisering driver altså Krik (Chrisc) med hjelp til ungdommene her slik at de lettere kan få nok penger til å leve for.
Jeg og Kathrine bidro til å lære gruppene nye leker og frisbee, og jeg underviste i førstehjelp igjen på en ledersamling.

2 Comments:

Anonymous Finnefar said...

Trenge di ikkje ta lappen i Uganda?

10:38 AM  
Blogger Silje said...

Nei...Betrygga naa eller? Hehehe

3:12 AM  

Post a Comment

<< Home