Wednesday, November 02, 2005

Idd og "boller"

Dette er et land med mange religioner, og derfor ogsaa mange ulike helligdager. I disse dager er det slutten paa ramadan og derfor en helligdag som kalles Idd. Man vet ikke noeyaktig hvilken dag dette er, for det bestemmes av fullmaanen. Det er ingen som forteller oss om vi skal jobbe eller ikke, saa vi tar det paa feelingen og faar vennene vaare til aa hjelpe oss. I gaar kveld fant vi ut at Idd ikke var i dag og gjorde oss klar til en dag paa Feed My Lambs, en barneskole for fattige og foreldreloese der vi bor. Men de hadde visst bestemt seg for at i dag var helligdagen, selv om det egentlig er i morgen, saa hverken teacher Anett eller barna kom til skolen. Hva de gjoer i morgen naar resten av den muslimske verden har helligdag vet jeg ikke helt. Tror nok vi har fri i morgen ogsaa jeg.

Jeg og Kathrine benyttet i hvert fall fridagen vaar til aa bake boller sammen med to av barna paa skolen, Mokisa og Kristeen. De hang rundt skoleomraadet og saa ut som de kjedet seg veldig! Vi laget deigen paa slump og var saa stolte av resultatet, helt til vi smakte de ferdige "bollene" og fant ut at vi hadde laget rundstykker i stedet. Men sinnsykt gode rundstykker da!

I helgen faar vi besoek av Kjetil og Stein Bjarte som er Act Nowere i Mbale og Vigdis og Helga som er i Bushenyi (eller bushen om du vil). Det gleder vi oss utrolig mye til, blir kjekt aa vaere med noen andre norske naa. Vi skal vise dem hvor flinke vi er blitt til aa leve her i hovedstaden ;) Vi klarer oss HELT alene...nesten!

5 Comments:

Blogger Tone & Arnt said...

hei vennnen!
Godt å hørre at du kose deg :)
Fortsatt dårlig samvittighet for at eg ikkje har skreve t deg, eg e elendinge blitt på mailskriving. E I praksis for tiå, mental health - veldig spennende!
Men sjekk ut bloggen vår for Hot News, hehe!

Ber for deg, og håpe du har d bra!
STOR Toneklem

6:10 AM  
Anonymous Anonymous said...

Halla you african woman! how u doin? eg vett ikkje ka mailadressa eg ska skriva på, eller om det e rett den eg skreiv te.. eg tog hotmailen eg, men fekk aldri någe svar.. så Rutti meinte eg ikkje hadde rett adressa.. men e det rett adressa, og du bare ikkje gidde å svara, så går det greit det åg.. hehe.. men nå blei eg litt nysgjerrige om Tone e gravide.. siden det va Hot News.. her i Norge e det bra.. har du tid, må du gjerna sjekka ut min blogg og : www.agnesmoe.blogspot.com .. det står bare masse svada.. men det e kjekt å få hilsen i gjestebogå;) inn te så lenge så må du kosa deg masse der nere vennen!!
Klem klem

10:04 AM  
Blogger Tone & Arnt said...

Hei Agnes!

Tone e ikkje gravide.
Hot news va kje så hot..
Blir ikkje babies i denne magen på ei stund, har d for travelt som student og tusen planer for framtiå..

6:50 PM  
Blogger Silje said...

Hehehehehehehehehehehehehehehehehe

5:43 AM  
Anonymous Anonymous said...

Heisann Tone!!
åh nå blei eg litt skuffa.. nei da.. men det hadde vært gøy;)!

8:58 AM  

Post a Comment

<< Home